שיש וגרניט הינן סוגי האבנים הנפוצות ביותר למשטחי עבודה לסביבת המטבח.

משטחים אלו הפכו פופולריים כל כך עקב היותם עמידים ופונקציונאלים לאורך השנים.כיום ניתן למצוא שלל גוונים, מינים וטקסטורות למשטחי עבודה שונים למטבח כדוגמאת משטחי קיסר-המייצרים משטחי קוורץ טבעי מותאמים במיוחד לעבודה במטבח, עמידים בפני כתמים ונוחים לניקוי.רבים מהאדריכלים ומעצבי הפנים פונים היום למשטחי עבודה תחליפיים כגון משטחי בוצ’ר אשר אינם מהווים תחליף למשטחי השיש אלא מוצר משלים לאזורי ישיבה ואכילה החופפים ומשלימים את משטח השיש.

 

סוגי שיש וגרניט

כיום ישנה קשת דגמים רחבת ידיים עד כדי כך שאפשר לומר כמעט בביטחון מלא שניתן למצוא כל צבע או טקסטורה שנחפוץ בה. משטחי קוורץ המיוצרים ע”י “אבן קיסר” הינם מבין הפופולארים ביותר כיום המספקים מגוון רב של משטחי עבודה המורכבים מכ- 93% קוורץ טבעי וכמות קטנה של פגמנטיים ופולימרים שרפיים  על מנת לאפשר משחק בצבע ומרקם המשטח. משטחי קיסר מספקים גמישות עבודה ונוחות פרקטית לכל מטבח, לצד עיצובים מרהיבים המותאמים לסגנון כל בית ובית. אבן הקוורץ, ממנה מיוצרים המשטחים הינה אבן מינרלית שעברה התמרה-תהליך של הימצאות בלחץ וחום מאוד גבוהים, ועל כן החומר מקבל את עמידותו ולכן המשטחים הינם משטחי עבודה חזקים ועמידים במיוחד ועל כן מגיעים עם אחריות כוללת.

אופציה נוספת שאנו באבן השוהם מספקים הינה יצירת משטחי עבודה למטבח מאבן טבעית שאינה קוורץ – דוגמאת אבן חברון, טרוורטין ומאיה איטלקית.ישנן אבנים אשר יתאימו יותר למשטח עבודה של מטבח מאחרות ובמקרה זה השיקול הינו יותר עיצובי מאשר פרקטי היות ואבן טבעית כמשטח שיש למטבח תדרוש תחזוקה גבוה בצורה ניכרת מזו של משטחי הקוורץ מבית קיסר או הגרניט.

לצד שיש למטבח בכלל ושיש מבית קיסר בפרט, נמצא את משטחי הגרניט אשר בעבר היו נפוצים אף יותר מעצם העובדה שהגרניט הינו סלע אשר בדומה לקוורץ, גם הוא סלע שעבר התמרה, אך בלחצים גבוהים מעט מאלו של הקוורץ, עבודה שמעניקה לו עמידות מאוד גבוה מול הרבה משתנים.לגרניט נקודת תורפה עיצובית שלעתים יכולה גם לבוא כיתרון, הגרניט (כשמה כן היא) בעלת פטרן גרגירי – המשטח לכשעצמו חלק כמראה אך צבעי הרקע שלו לרב מלווים בנקודות גרגריות אשר מאפיינות סלע זה.

כתוצאה מכך, על אף השינוי בגווני הסלעים ממחצב למחצב, דוגמאת המשטח לרב זהה.לגרניט עמידות גבוה ביותר לחום ולכתמים וללא ספק מוגדרת כאבן “שרדנית” מאוד למשטחי עבודה במטבח.

כיום מרבים להשתמש במשטחי עץ, בוצ’ר, בנוסף למשטחי השיש כפריט משלים המשתלב עם משטח העבודה ויוצר משטח רב תכליתי אשר בדרך כלל משמש כפינת אכילה קטנה לעיתים גם בצורת בר.חשוב להדגיש כי משטחי הבוצ’ר אינם תחליף פרקטי לסביבות רטובות ולסביבות בישול-משטחי העץ יתבלו מהר מאוד בסביבת כיור או לאחר מגע עם חומרי בישול מסויימים.